De Houtzagerij


Beschrijving


ALLE WONINGEN IN DE HOUTZAGERIJ ZIJN VERKOCHT

De architecten hebben de tijd genomen om voor u het beste plan te ontwerpen. Het resultaat bestaat uit 36 eengezinswoningen die ieder een sterk eigen karakter hebben, maar toch een eenheid vormen op deze prachtige locatie.

Er is aansluiting gezocht bij de beeldkwaliteit van de omgeving: rieten kappen met verspringende gootlijnen afgewisseld met pannengedekte woningen. Houten geveldelen, gepotdekseld, afgewisseld met warme tinten gevelsteen in Oud Hollandse kleurschakeringen. En wit gekeimde woningen met eiken binten in combinatie met houten geveldelen. En natuurlijk hebben de woningen houten gevelkozijnen. Zo komt niet alleen de geschiedenis van de plek, maar ook de rijke historie van het dorp Laren in de architectuur van de woningen terug.

De Woningen
Naast 14 zogenaamde rug-aan-rug woningen, variërend in grootte van circa 83m ² tot circa 92m ² woonoppervlak, bestaat het plan uit 14 geschakelde woningen (helft van een dubbel) en 8 vrijstaande woningen. Die woningen hebben een woonoppervlak dat varieert van circa 120 m² tot circa 210 m².

De rug-aan-rug woningen zijn vormgegeven in een volume dat verwantschap heeft met een langsboerderij, maar dat ook refereert aan de ambachtelijke uitstraling van de voormalige houthandel en zagerij.

De geschakelde en vrijstaande woningen beschikken over een ruime leefkeuken en woonkamer op begane grond, slaapkamers en badkamer(s) op de verdieping en slaapkamer(s) in de kapverdieping. Ze beschikken over een losse buitenberging in de achtertuin en de meeste woningen beschikken over één of twee parkeerplaatsen op eigen erf. Daarnaast worden in het plangebied zogenaamde parkeerpockets gerealiseerd (blauwe zone met ontheffing voor bewoners zonder parkeerplaats op eigen erf). MBB Ontwikkeling zal de hagen tussen de kavels en het openbaar gebied aanplanten.

Alle woningen zijn energiezuinig en worden voorzien van infiltratievoorzieningen voor hemelwater op eigen erf. Dat is wel zo duurzaam.

De woningen van De Houtzagerij voegen zich op natuurlijke wijze in de bestaande dorpskern van Laren. Ze oriënteren zich op een nieuw, meanderend, straatje dat tussen de Sint Janstraat en de Zijtak door het plan loopt. Hierdoor kijken de woningen uit op al het groen in de omgeving. De historische kraanbaan maakt onderdeel uit van het openbaar gebied en neemt een prominente plaats in. MBB Ontwikkeling zal dit gemeentelijk monument restaureren en na restauratie, samen met het openbaar gebied in het plan, overdragen aan Gemeente Laren.

Heerlijk leven in Laren
Wonen dichtbij het bruisende hart van Laren, maar toch op een rustige en historische plek met veel groen: wie wil dat nou niet?

Op het terras van het Bonte Paard of Loetje van een drankje of hapje genieten met vrienden of in de tuin de krant lezen in de ochtendzon? Het kan allemaal, keuzes hoeven niet gemaakt te worden. Genieten van een expositie in het Singer Museum, een theatervoorstelling bezoeken in het Brinkhuis of een lekker dagje winkelen met ruim tweehonderd winkels in het centrum: er zijn volop mogelijkheden in Laren.

De Brink en de Sint Janstraat, met al haar luxe lifestyle winkels en voorzieningen bevinden zich op enkele honderden meters van de woningen van De Houtzagerij. Zowel de Albert Heijn als de Jumbo zijn te voet of op de fiets binnen enkele minuten te bereiken. Bovendien zijn de parkeergelegenheden in het centrum royaal te noemen.

Laren is centraal gelegen en vanaf De Houtzagerij bent u binnen vijf tot tien minuten rijden op de Rijkswegen A1 en A27. De directe omgeving van Laren biedt u schitterende natuur: van zandduinen tot heidevelden, van oude engen en akkers tot bossen.

Kenmerken


Status
Afgerond
Projecttype
Koopwoningen
Aantal
36
Woonoppervlak
79 m2 tot 206 m2
Kaveloppervlak
53 m2 tot 569 m2

Locatie