Antoni


Beschrijving


Antoni: Your Delft Connection

De naam 'Antoni', verwijst naar een van de beroemdste zonen van Delft. Een gebouw waar alles draait om verbinden, ontmoeten en beleven. Ontmoetingen op het vlak van 'kerncompetenties' en waarden die de stad Delft onderscheidt van andere steden: de combinatie van techniek, innovatie, design en duurzaamheid. Alle activiteiten komen samen in de levendige plint van het gebouw: de 'Living Lobby' waar het 'DNA' van het huidige en toekomstige Delft ten toon wordt gesteld en waaromheen ontmoetingen, activiteiten en exposities plaatsvinden. De Living Lobby wordt dubbelhoog en is de fysieke kern van het gebouw. Hier loopt de openbare ruimte als het ware het gebouw in en bevinden zich de entrees naar de woningen en het hotel erboven. Een levendig hart in dit forse complex is in deze vorm alleen mogelijk door een ingenieuze ingreep: het parkeren lossen we op aan de zuidzijde van de kavel.

Antoni: Your Delft Connection manifesteert zich in vijf thema's: de 'Living Lobby' (expositieruimte), 'Het Experiment' (kansen voor ondernemers), 24/7 activiteiten (dag en nacht een prettige levendigheid door de menging van wonen, werken, horeca en programmering), verbinding en ontmoeting (van diverse groepen), State of the art duurzaam.

PROGRAMMA
Antoni bestaat uit een mix van functies. Door de vele activiteiten is het gebouw het grootste deel van de dag levendig. In het glazen atrium van het gebouw, dat 'Living Lobby' is gedoopt, worden met een groot restaurant, expositieruimtes, werkplekken en verbindingen gelegd tussen mens en techniek, innovatie en ondernemerschap. De Living Lobby fungeert 24/7 als hart van de buurt en als knooppunt in het gebouw; van hieruit zijn alle functies zichtbaar én bereikbaar. Op de verdiepingen wordt gewoond, al dan niet tijdelijk, in een hotel, in studio's en in loftwoningen.

Loftwoningen
Op de hoogste verdiepingen zijn royale ruimtelijke woningen met balkons, dakterrassen en loggia's; woningen met een fenomenaal uitzicht, woningen die flexibel zijn in te delen, te vergroten of verkleinen. Duurzame casco's die naar de wensen van de bewoners individueel kunnen worden afgebouwd. De afmetingen liggen tussen de 100 en 200 m2 + en zijn aanpasbaar aan persoonlijke wensen.

Studio's
Compacte wooneenheden, geschikt voor een korter of langer verblijf. De bewoners delen een riant dakterras en maken gebruik van de bar en de werkplekken in de Living Lobby. Voor deze bewoners wordt een systeem van deelauto's opgezet, waardoor met een lage parkeernorm kan worden volstaan. Deze studio's worden ofwel in de koop ofwel (deels) in de huursector ontwikkeld.

Hotelkamers
Twee lagen met hotelkamers. Er wordt nu uitgegaan van 68 kamers met bijgehorende voorzieningen. Door de flexibele bouwstructuur is dit aantal in aanvang of tijdens de exploitatie aan te passen met gemiddeld grotere of kleinere kamers.

Living Lobby
Door het collectief programma in het hart wordt Antoni een knooppunt waar vanuit verschillende richtingen Delftenaren, bewoners, studenten, buurt bewoners, ondernemers en restaurantbezoekers elkaar vinden.

Fietsenstalling
In de kelder komt een openbare fietsenstalling met beheerdersruimte die plek biedt aan meer dan 2400 fietsen. Daarnaast komt in de kelder een fietsenberging van de woningen.

LOCATIE
Antoni wordt gerealiseerd naast het historische stationsgebouw van Delft, als onderdeel van een nieuw stadsdeel direct aanpalend aan het historisch centrum: Nieuw Delft. Het nieuwe complex is gelegen aan het Stationsplein en grenst aan het te realiseren Van Leeuwenhoekpark en Park Spoorloos.

Kenmerken


Status
Actueel
Projecttype
Koopwoningen
Aantal
39
Prijs
Te koop van € 159.500,- tot € 1.550.000,-
Woonoppervlak
25 m2 tot 270 m2
Website
https://www.woneninantoni.nl/

Locatie